مزایا و معایب تین کلاینت

دانشگاه salt Lake در مسیر بهره‌وری بیشتر با استفاده از مینی کامپیوتر‌ها

مزایا و معایب تین کلاینت

۱۶۶ بازديد
معایب تین کلاینت‌ها

مزایا و معایب تین کلاینت

 

امروز می‌خواهیم مزایا و معایب سیستم‌های تین کلاینت را بررسی نماییم. تین کلاینت در واقع سیستم‌های کامپیوتری کوچک هستند که در ادارات و سازمان‌ها بسیار مورداستفاده قرار می‌گیرد و البته برای مقاصد خاصی مورد مصرف قرار خواهند گرفت. در ابتدا به مزیت‌های این سیستم‌ها خواهیم پرداخت که آنها را از کامپیوترهای معمولی متمایز می‌نماید.

 

مزایا و معایب تین کلاینت

 

مزایای تین کلاینت‌ها:

  • نداشتن آلودگی‌های صوتی و سروصدا

این دستگاه‌ها به دلیل عدم وجود فن در آنها هیچ‌گونه سروصدایی ندارند و برای مکان‌هایی که نیاز به سکوت و آرامش دارند، بسیار مناسب هستند.

  • پایین‌ترین مصرف برق

معمولاً تا ۸۰ درصد نسبت به رایانه‌های معمولی در مصرف برق صرفه‌جویی خواهند کرد.

  • کاهش هزینه‌های تعمیر و نگهداری

دستگاه های thin client خرابی آنچنانی ندارند و هزینه های تعمیر و نگهداری آنها بسیار پایین بوده و حتی قابلیت استفاده به عنوان زیروکلاینت را نیز دارند.

  • قابلیت مانیتورینگ و نظارت بر کاربران

به‌راحتی می‌توانید همه اطلاعات را بر روی سرور ذخیره‌سازی نموده و مانیتورینگ و نظارت بر فعالیت کاربران را در یک سازمان به‌راحتی انجام دهید.

  • نیازی به ارتقا سخت‌افزار و نرم‌افزار ندارد

این دستگاه‌ها معمولاً تا چندین سال قابلیت استفاده دارند و قدرت آنها بر مبنای قدرت سرور تعریف می‌شود.

  • ایمنی بالا

دارای امنیت فوق‌العاده بالایی هستند و از درز اطلاعات با بستن تمامی پورت‌های ورودی جلوگیری خواهد شد.

  • کوچک و سبک بودن

از اصلی‌ترین مزایای این تین کلاینت‌ها می‌توان به کم‌حجم و سبک بودن و ابعاد کوچک آنها اشاره کرد که به‌راحتی در هرجایی قابل‌استفاده خواهد بود.

  • پایین آمدن هزینه‌ها

شما با استفاده از این سیستم‌ها می‌توانید هزینه‌ها را تا ۸۰ درصد پایین بیاورید و مشکلاتی نظیر خرابی و ویروسی شدن نخواهید داشت.

  • عمر بسیار بالا

معمولاً این دستگاه‌ها از قطعه مکانیکی به‌ندرت استفاده می‌کنند و عمر مفید آنها بسیار بالاتر از کامپیوترها و لپ‌تاپ‌ها می‌باشد.

 

 

برخی از ویژگی ها و مزیت های مهم دیگر تین کلاینتها :

معمولاً دستگاه‌های فوق هزینه‌های سازمانی را به طور قابل‌توجه کاهش خواهند داد و سازمان‌ها و ادارات بیشتر از این سیستم‌عامل‌های کوچک در محیط کار خود بهره می‌برند. از قطعات متحرک مکانیکی نظیر فن، باتری، سی‌دی‌رام و … استفاده نمی‌کنند و بنابراین گردوغبار کمتری به سیستم ورود پیدا می‌کند و باعث افزایش عمر مفید آنها خواهد شد.

 

علت استفاده از آنها در سازمان‌ها و شرکت‌ها:

یکی از هزینه‌هایی که شرکت‌ها و ادارات بزرگ بابت سیستم‌های کامپیوتری می‌پردازند، هزینه‌های پشتیبانی و تعمیرات رایانه‌ها می‌باشد، مثلاً هزینه‌های خرابی قطعات کامپیوتری یکی از این موارد است که علاوه بر خسارات مالی باعث بروز مشکل در کارها و پایین آمدن راندمان کاری سازمان‌ها خواهد شد؛ بنابراین شرکت‌ها بیشتر ترجیح می‌دهند از رایانه‌های کوچک‌تر با همان کارایی استفاده کنند که در واقع منظور از کلاینت یک کامپیوتری است که مبتنی بر شبکه ادارات ساخته می‌شود و تمامی امکانات کامپیوترهای شخصی را به افراد می‌دهد.

 

علت استفاده از آنها در مرکز آموزشی و مدارس:

استفاده از رایانه‌های کوچک در محیط‌های آموزشی مخصوصاً مدارس و دانشگاه‌ها امروز افزایش زیادی پیدا کرده است و این رایانه‌ها به دلیل سبک‌وزن بودن و تعمیرات پایین آنها باعث شده تا مسئولان دانشگاه‌ها و مراکز آموزشی تصمیم به استفاده از تین کلاینت‌ها در محیط‌ها بگیرند. ساختار قدرتمند این دستگاه‌ها در برابر کنجکاوی‌ها و دست‌کاری‌های دانشجویان و نبود قطعه‌های قدیمی شده و پایداری بالای آنها باعث کاهش هزینه‌های نگهداری‌شان می‌شود.

 

معایب تین کلاینت‌ها:

تین کلاینت‌ها علاوه بر مزایایی که دارند، دارای معایبی نیز می‌باشند که همواره سازندگان آنها تلاش دارند تا این معایب را رفع نمایند، البته معایب تین کلاینت‌ها آن‌قدر زیاد نیست که از خرید آنها بتوانیم چشم‌پوشی نماییم. این دستگاه‌ها تمامی خواسته‌های کاربران را اجرا می‌کنند و مشکلی برای تهیه آنها وجود ندارد.

یکی از معایب این سیستم‌ها توان پردازشی کم در بعضی مدل‌هاست و به طور کامل نمی‌توانیم بگوییم که جزو معایب این دستگاه‌ها حساب می‌شوند و باتوجه‌به کاربری موردنیاز پیاده‌سازی خواهند شد. همچنین یکی دیگر از معایب این دستگاه‌ها می‌توانیم به فضای ذخیره‌سازی پایین برخی از آنها اشاره کنیم و از هارددیسک‌ها و حافظه‌های جدید پشتیبانی نمی‌کنند و البته در آینده‌ای نزدیک ممکن است این مشکلات برای آنها حل شود.

تا كنون نظري ثبت نشده است
ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در فارسی بلاگ ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.